Pentru a configura retetele, accesati meniul Configurari > Retete din fereastra principala sau apasati butonul Retete din lista de butoane de acces rapid.

Fereastra Configurare retete contine:
 - lista cu retetele definite in sistem (sunt afisate campurile: Cod reteta, Denumire, Semipreparat, Sectie, Pret vanzare, Numar portii, Stare reteta),
 - sectiunea de afisare a detaliilor legate de reteta selectata,
 - lista cu ingrediente asociate retetei selectate (cu urmatoarele campuri: Denumire ingredient, Cantitate folosita si Unitate de masura).
 - cautati retetele prin introducerea unui fragment din denumirea acestora in campul Reteta, se poate face o filtrare si dupa numele sectiei,
 - adaugati o reteta noua, prin apasarea butonului Adauga (sau combinatia de taste Ctrl + A),
 - modificati o reteta existenta, prin selectarea acesteia si apasarea butonului Modifica (combinatia de taste Ctrl + E sau executarea unui dubluclick pe numele acesteia),
 - stergeti o reteta, prin selectarea acesteia si apasarea butonului Sterge (sau combinatia de taste Ctrl + D)
 - sa tipariti o lista cu date furnizorului selectat, apasand butonul Tipareste (sau combinatia de taste Ctrl + P).


Adaugare/modificare retete

Pentru adaugarea/modificarea unui retete, completati:

  • cod reteta,
  • denumire reteta,
  • selectati tipul retetei (reteta normala sau reteta pentru semipreparat),
  • selectati sectia asociata retetei,
  • introduceti pretul de vanzare al retetei, 
  • introduceti numarul de portii la care este definita reteta (Atentie! cantitatea ingredientelor trebuie sa fie conforma cu numarul de portii ales),
  • introduceti gramajul retetei (camp pur informativ),
  • optional puteti sa introduceti codul de bare asociat cu reteta,
  • optional puteti sa introduceti o descriere a retetei. 

Apasati butonul Salveaza sau tasta Enter . In cazul in care doriti sa renuntati la operatie, apasati butonul Renunta sau tasta Esc .   


Adaugare/modificare ingredient reteta

Odata selectata reteta pe care doriti sa o modificati, puteti sa adaugati/modificati ingredientele acesteia.

Ingredientul poate fi:
 - un produs sau,
 - o alta reteta.

Pentru adaugarea unui nou ingredient apasati primul buton (sau combinatia de taste Shift + A). Pentru modificare apasati cel de al doilea buton (sau combinatia de taste Shift + E ).

In fereastra Editare ingredient, puteti sa cautati un produs sau o reteta dupa denumirea acestuia/acesteia. Selectia Produse/Retete se face prin bifarea campurilor cu aceleasi nume. In cazul in care produsul respectiv nu este definit, puteti sa apasati butonul de adaugare care va permite adaugarea unui nou produs (vezi Configurare produse).

Dupa selectia ingredientului introduceti cantitatea dorita (Atentie! cantitatea ingredientelor trebuie sa fie conforma cu numarul de portii ales, daca de exemplu folositi o reteta pentru 10 portii, atunci cantitatea trebuie sa fie pentru 10 portii).

Apasati butonul Salveaza sau tasta Enter . In cazul in care doriti sa renuntati la operatie, apasati butonul Renunta sau tasta Esc .    


Stergere reteta

Selectati reteta dorita si apasati butonul Sterge (sau combinatia de tasteCtrl + D). O reteta se poate sterge numai daca:
 - nu este definita ca ingredient in alte retete,
in caz contrar, aplicatia va anunta acest lucru prin afisarea unui mesaj de avertizare.


Stergere ingredient

Selectati ingredientul dorit si apasati al treilea buton de sub lista de ingrediente (sau combinatia de tasteShift + D).


Copiere reteta

In cazul in care doriti sa copiati continutul retetei cu ingredientele altei retete, selectati reteta in care doriti sa copiati ingredientele si apasati butonul Cautare reteta (al patrulea buton de sub lista de ingrediente).

In fereastra Copiere ingrediente reteta, puteti sa cautati o reteta prin introducerea unui fragment din denumirea acesteia, apasati tasta Sageata dreapta pentru cautare. Selectati reteta dorita si apasati butonul Salveaza sau tasta Enter. In cazul in care doriti sa renuntati la operatie, apasati butonul Renunta sau tasta Esc .    


Cost de achizitie reteta

Pentru calcularea pretului de achizitie, selectati reteta dorita si apasati butonul Cost.

Atentie! Pretul de achizitie se calculeaza corect numai daca aveti toate materiile prime in stocurile sectiei in care este definita reteta respectiva.


Importare retete din MAP  

In cazul in care aplicatia GeSAP se interfateaza cu sistemul de vanzari MAP, definirea retetelor se face direct din MAP, importul realizandu-se prin intermediul meniului Sincronizare date POS. Dupa importare, retete trebuie doar completate cu ingrediente.


Created with the Personal Edition of HelpNDoc: What is a Help Authoring tool?