Configurari abonamente


Prin apasarea tab-ului Tipuri abonamente se intra in fereastra de editare a abonamentelor pentru clienti. Se poate iesi din aceasta fereastra prin apasarea butonului GATA.

Campurile corespunzatoare unei inregistrari Abonament sunt:

 • Nume abonament – un nume unic in sistem, de identificare a abonamentului
 • Tip abonament – abonamentul poate fii de doua tipuri : CREDIT-DEBIT (clientul poate face credit poate plati din datorie, poate plati in avans) sau CARD REDUCERE (clientul are numai discount pe consumatie)
 • Discount – discountul oferit pe consumatie (intre 0 si 100%)
 • Suma maxima de credit – in cazul in care abonamentul este de tip CREDIT-DEBIT, clientul poate face credit pana in suma stabilita.


 

Adaugare inregistrare

Pentru a adauga un nou abonament se apasa butonul Adauga. Pentru editarea campurilor, se executa un click cu mouse-ul pe campul dorit, se observa colorarea in galben a campului. Pentru scrierea textului se poate folosi atat tastatura cat si butoanele touch-screen din partea de jos a ferestrei.

Pentru salvarea inregistrarii se apasa butonul Salveaza, daca datele introduse sunt corecte (campurile Nume abonament, Discount si Suma maxima de credit sunt completate iar campul Nume abonament nu este duplicat in tabel) se introduce o noua inregistrare in tabel. In caz contrar apare o ferestra de atentionare a erorii.


Editare inregistrare

Pentru editarea unei inregistrari se fac urmatorii pasi:

 • Se selecteaza din  tabel inregistrarea dorita
 • Se  apasa butonul Edit.
 • Se  modifica campurile dorite.
 • Se  apasa butonul Salveaza.

Conditiide salvare sunt acelasi ca la operatia de adaugare a inregistrarilor.

Atentie: Schimbarea numelui unui abonament sau modificarea parametrilor (Tip, Discount, Suma maxima de credit) se aplica pentru toti clientii asociati acelui abonament.


Stergere inregistrare

Pentru stergerea unei inregistrari se fac urmatorii pasi:

 • Se selecteaza din  tabel inregistrarea dorita
 • Se  apasa butonul Sterge.
 • Se  confirma stergerea inregistrarii

Atentie: Stergerea unui abonament se face numai daca toti clientii asociati respectivului abonament sunt stersi manual. Se foloseste aceaste metoda pentru a nu sterge accidental clienti care nu au situatia financiara clara (au datorii sau au bani platiti in avans).


Cautare abonamente

Pentru cautarea unor inregistrari din lista de abonamente se face prin scrierea unui fragment din denumirea abonamentului cautat. Pentru cautare se executa un click cu mouse-ul pe campul Cauta, se observa colorarea in galben a campului. Pentru scrierea textului se poate folosi atat tastatura cat si butoanele touch-screen din partea de jos a ferestrei.


Raport abonamente

Prin apasarea butonului Listeaza se genereaza un raport cu abonamentele definite in sistem.