Configurari categorii de produse


Prin apasarea tab-ului Categorii se intra in fereastra de editare a categoriilor de produse.

Campurile corespunzatoare unei inregistrari Categorie sunt:

 • Cod  categorie - Cod unic de recunoastere a categoriei de produse in  sistem
 • Denumire  - Denumire categorie (este unica si poate contine max. 20  caractere)
 • Importanta - Nivelul de importata al categoriei (in functie de acest nivel se categoria este afisata inaintea sau in urma altor categorii)
 • Sectie -  Denumirea sectiei la care este asociata categoria de produse
 • Imagine - Imaginea care caracterizeaza categoria


 

Adaugare inregistrare


Pentru a adauga o noua categorie de produse se apasa butonul Adauga. Pentru editarea campurilor, se executa un click cu mouse-ul pe campul dorit, se observa colorarea in galben a campului. Pentru scrierea textului se poate folosi atat tastatura cat si butoanele touch-screen din partea de jos a ferestrei.

Pentru salvarea inregistrarii se apasa butonul Salveaza, daca datele introduse sunt corecte (campurile Cod categorie, Denumire, Sectie sunt completate si campurile Cod categorie, Denumire nu sunt duplicate in tabel) se introduce o noua inregistrare in tabel. In caz contrar (campurile Cod categorie si Denumire nu sunt completate sau sunt duplicate in tabel) apare o ferestra de atentionare a erorii.


Editare inregistrare

Pentru editarea unei inregistrari se fac urmatorii pasi:

 • Se selecteaza din  tabel inregistrarea dorita
 • Se  apasa butonul Edit.
 • Se  modifica campurile dorite.
 • Se  apasa butonul Salveaza.

Conditii de salvare sunt acelasi ca la operatia de adaugare a inregistrarilor.

Atentie: Editarea unei inregistrari Categorie se poate face numai inainte de marcarea unui produs in noua zi economica.


Stergere inregistrare

Pentru stergerea unei inregistrari se fac urmatorii pasi:

 • Se selecteaza din  tabel inregistrarea dorita
 • Se  apasa butonul Sterge.
 • Se  confirma stergerea inregistrarii

Atentie: Prin stergerea unei inregistrari Categorie se sterg automat toate produsele definite in respectiva categorie de produse. Stergerea se poate face numai inainte de marcarea unui produs in noua zi economica.


Cautare categorii de produse

Pentru cautarea unor inregistrari din lista de categorii se face prin scrierea unui fragment din denumirea categoriei de produse. Pentru cautare se executa un click cu mouse-ul pe campul Cauta, se observa colorarea in galben a campului. Pentru scrierea textului se poate folosi atat tastatura cat si butoanele touch-screen din partea de jos a ferestrei.

Categoriile se pot afisa pentru toate sectiile sau numai pentru anumite sectii, sortare se face prin selectarea sectiei din ComboBox-ul din sectiunea de cautare. Daca butonul Alfabetic este apasat atunci categoriile sunt sortate alfabetic crescator, in caz contrar sunt sortate alfabetic descrescator.


Raport categorii de produse

Afisarea raportului de categorii produse se face prin apasarea butonului Listeaza. Atentie: se afiseaza numai categoriile de produse din lista, in functie de criteriul de cautare, pentru afisarea tuturor categoriilor stergeti criteriul de cautare.