Despre MAP

 

MAP este un program destinat punctelor de vanzare de tip magazin sau restaurant.

Programul permite interconectarea cu:

  • case fiscale pentru emitere automata a bonurilor fiscale,
  • cititoare de coduri de bare,
  • monitoare touchscreen pentru marcarea rapida a vanzarilor,
  • imprimante de bonuri pentru sectiile de productie (bar, bucatarie, etc.) pentru trimiterea comenzilor in timp real
  • imprimante de note de plata
  • cititoare de cartele magnetice pentru accesul criptat al operatorilor la functiile programului.

 

Pentru o utilizare cat mai eficienta a programului MAP 2 este recomandat ca sistemului pe care se instaleza si se utilizeaza programul sa i se ataseze un touchscreen. Desi astfel solutia este mai costisitoare, utilizarea este mult usurata de prezenta acestuia. Un touchscreen elimina lucrul cu tastatura si mouse-ul si mareste viteza de lucru.

MAP 2 functioneaza cu toate tipurile de touchscreen-uri existente pe piata.

 

Deasemenea este recomandata conectarea a minim o imprimanta pentru note de plata. Daca se doreste emiterea de bonuri de comanda catre sectii, este necesara conectarea pentru fiecare sectie a unei imprimante de bonuri.

Imprimantele recomandate pentru lucrul cu MAP 2 sunt:


-          Epson

-          Tysso

-          Bixolon


...si multe alte modele si marci de imprimante de tip POS.


Pentru alte imprimante, contactati departamentul tehnic suport@nessus.ro.

 

Daca se doreste emiterea bonurilor fiscale de catre aplicatia MAP 2 se pot folosi casele fiscale RELTRADE A100 (450 articole) sau RELTRADE A800 (2100 articole).

 

Instalarea MAP

 

Instalarea MAP

Instalarea Nessus MAP se face prin lansarea executabilului setup.exe din directorul MAP. Daca aplicatia este ne-inregistrata la pornirea acesteia veti fi intampinat de urmatoarea fereastra :


 

 

Pentru a inregistra aplicatia folositi un cod valid, primit de la producator sau folositi codul de evaluare :

 

EVALUARE

42KK - LGEL - 0XMV - GVFJ


 

 

In cazul in care folositi programul in modul EVALUARE programul functioneaza timp de 30 de zile avand acces la toate functiile acestuia mai putin la tiparirea notelor de plata. Dupa terminarea acestei perioade de timp pentru inregistrarea programului este nevoie de o cheie valida.

 

Atentie : Nu incercati sa setati data inapoi, programul va anula automat toata perioada de evaluare. Dupa terminarea perioadei de evaluare nu se poate introduce o noua perioada de evaluare ci numai o cheie valida.


Inregistrare program in perioada de evaluare.

 

Instalarea imprimantelor de tip Nessus

 

Datorita faptului ca aceste imprimante functioneaza cu driver dezvoltat de Nessus, instalarea acestora este mult mai simpla. Este suficient sa se defineasca o imprimanta dummy ca la instalarea imprimantelor Epson, si sa se redenumeasca imprimanta cu numele NESSUS COM1, NESSUS COM2, etc. in functie de portul pe care este conectata. Aceste imprimante se pot folosi si cu adaptoare Serial-USB, in cazul in care nu aveti destule porturi seriale pe calculator.

 

Acest tip de instalare functioneaza si pentru o mare parte din imprimantele Epson (TM-U210A, 210D, etc), cu exceptia imprimantelor slip (TM-295).