Configurari moduri de plata


MAP suporta definirea a pana la 9 moduri de plata in diverse configuratii ale acestora. In figura de sus se poate observa colorarea in albastru a modurilor de plata active in sistem, modurile de plata colorate in rosu sunt momentan dezactivate. Prin apasarea butonului Activare “CARD CLIENT” se activeaza tipurile de mod de plata cu cartela magnetica.

 


Configurarea unui mod de plata se face prin selectarea unei casute din caseta Moduri de plata si apasarea butonului Editeaza.

- Codul modului de plata este implicit atribuit de catre aplicatie (1 -9) .

- Nume mod de plata poate fi un text (care poate contine caractere alfanumerice, mai putin semne speciale si care deasemenea nu poate contine diacritice).

Numele nu poate fi mai mare de 10 caractere.

- Trimit bon fiscal – daca sa se emita bon fiscal pentru modul de plata definit. Daca aplicatia nu lucreaza in regim fiscal bonul fiscal nu se emite.

- Citesc card - daca in momentul platii trebuiesc citite informatii de pe cardul clientului

- Verific folosire:

            a) Nu – daca nu se doreste verificarea folosirii cardului

            b) Card – daca se doreste verificarea folosirii cardului intr-un interval mai scurt decat intervalul minim in care se poate folosi cardul (interval definit in sistem la Verificare folosire)

            c) Card+Suma – daca se doreste verificarea folosirii cardului intr-un interval mai mic decat minimul definit in sistem si  a sumei maxime care se poate plati cu cardul client (suma definita in sistem la Verificare folosire)

            d) Suma – daca se doreste verificarea sumei maxime care poate fi platita cu cardul client.

- Informatii cerute:

            a) Nu – daca nu sunt necesare informatii despre client in momentul platii

            b) Card client – daca informatiile despre client trebuiesc citite de pe cardul client in momentul platii

            c) Carte credit – daca sunt necesare date de pe cartea de credit a clientului

            d) Curs valutar -  daca plata se efectueaza in valuta si este necesara citirea cursului valutar

            e) Date client – daca sunt necesare date de identificare client altele decat cele de pe cardul client (Ex: la plata prin virament sunt necesare numele si date ale societatii client)

- Activare mod de plata - daca modul de plata definit este activ si poate fi folosit sau nu.

 

Dupa definirea unui nou mod de plata, trebuiesc reconfigurate modurile de plata la care au acces utilizatorii definiti in sistem (vezi Configurare utilizatori)

Dupa editarea modului de plata apasati butonul Salveaza pentru a memora parametrii modului de plata. Daca doriti sa stergeti un mod de plata apasati butonul Sterge.

Pentru afisarea raportului de moduri de plata se apasa butonul Listeaza.

Atentie!!! In cazul in care sistemul are legata o casa fiscala (ELTRADE A800) modurile de plata fiscale sunt in numar de trei si sunt predefinite in casa fiscala in urmatorul mod:

  • Cod 1 : CASH
  • Cod 2 : CHECK
  • Cod 3 : CARD


Incercati sa definiti modurile de plata fiscale in acest mod, daca aveti mai multe moduri de plata fiscale, atunci codurile mai mari decat 3 vor intra automat pe pozitia codului 1 adica pe CASH.

Prin apasarea tabului Verificare folosire se intra in sectiunea de verificare a modului de plata. Verificarea se poate face in doua moduri: verific ca modul de plata sa nu depaseasca o anumita suma sau verific ca sa nu citesc aceiasi cartela magnetica intr-o anumita perioada de timp.

Prin apasarea tabului Curs valutar se intra in sectiunea de definire a valutelor si cursurilor de schimb.

Aici se pot adauga, modifica si sterge valutele definite in sistem.