Inchiderea zilei economice

Pentru inchiderea zilei economice se apasa butonul Inchide zi din fereastra principala.

Prin acesta inchidere vanzarile sunt grupate pe zile economice (o zi economica se poate extinde si in urmatoarea zi daca programul de lucru depaseste ora 24:00), se incrementeaza ziua economica si se exporta vanzarile catre aplicatia de gestiune GeSAP.

Atentie !!!

  • Nu puteti sa emiteti vanzari daca data curenta este mai mare decat data economica (la inchiderea zile economice se incrementeaza ziua economica si este posibil ca prin acesta operatie data curenta sa fie mai mica decat data economica)
  • Inchideti si zile in care nu aveti efectuate vanzari, verificati ca inainte sa efectuati vanzari ziua economica sa fie egala cu data curenta, sau cel mult mai mica daca s-a trecut de miezul noptii.

In fereastra de logare se incarca utilizatorii care au dreptul de a inchide ziua economica. Pentru logare se alege utilizatorul din lista, se introduce parola si se apasa butonul Gata.

Pentru inchiderea de zi se apasa butonul “Export vanzari si inchidere zi economica”. Ziua economica se poate inchide numai daca

1. S-au platit toate mesele din toate locatiile definite in sistem. In acesta situatie apare urmatorul mesaj de eroare.

2. Daca ora la care se inchide ziua economica este mai mica decat ora minima de inchidere a zilei (se seteaza in fereastra de configurari sistem) se emite urmatoarea eroare.

 

3. In cazul in care starea casei fiscale nu permite inchiderea de zi (sitemul trebuie sa fie configurat ca fiind fiscal)

a) casa fiscala este oprita

b) casa fiscala nu are hartie

c) casa fiscala se afla deja in starea de inchiderea a zile economice (inchiderea se face manual pe casa fiscala).