Adaugare comanda

 

Adaugarea de produse comandate se face prin apasarea butonului Adauga din fereastra de consumatie. Butonul poate fi activ sau inactiv in functie de drepturile utilizatorului.


 


 

Produse sunt impartite pe sectii si categorii de produse.

 

Selectarea sectie de la care se comanda un produs se face prin apasarea pe butoanele deplasare situate in stanga si in dreapta sectiei.


 

Dupa selectarea sectiei dorite, programul afiseaza categoriile de produse definite pentru sectia respectiva. Implicit sunt afisate, in ordine alfabetica, primele sase categorii definite pentru sectia selectata. Daca sunt definite mai mult de sase categorii de produse, deplasarea in cadrul listei de categorii de produse se face prin apasarea butoanelor de deplasare din stanga si dreapta listei de categorii, pana cand este afisata lista care contine categoria dorita.

 

 

Selectarea unei categorii se face prin apasarea pe butonul cu numele categoriei dorite. Dupa selectarea categoriei, produsele definite in cadrul categorie respective sunt afisate in lista de produse.

 

 

Pentru adaugarea unui produs se apasa pe butonul cu numele produsului si acesta va fi automat adaugat in lista cu produsele selectate pentru a fi adaugate pe masa.

 

 

In cazul in care se doreste adaugarea unei cantitati mai mari decat unu dintr-un anumit produs, aceasta se poate face fie prin apasarea de mai multe ori pe butonul cu numele produsului, fie prin selectarea de pe tastatura numerica a unei cantitati dorite si apoi apasarea pe butonul cu numele produsului.

 

 

Produsele selectate sunt evidentiate in lista cu produse selectate pentru a fi adaugate pe masa. Daca se doreste stergerea unui produs inainte de trimiterea comenzii se poate face prin executarea unui dublu-click pe numele produsului din lista.

 

In orice moment utilizatorul poate comuta intre modul de afisare cu selectare produse si modul de lucru cu cautare produse prin apasarea butonului mod cautare / inchidere mod cautare.

 

     

 

Cautarea unui produs in lista produselor se face prin introducerea in campul de cautare produs a primelor caractere din denumirea produsului. Introducerea denumirii produsului se poate face de la tastatura calculatorului sau cu ajutorul tastaturii alfanumerice din cadrul ferestrei de adaugare. Pe masura ce se introduc caractere, programul sorteaza lista de produse, astfel incat nu este necesara introducerea intregului nume al produsului pentru ca acesta sa fie gasit.

 

 

Adaugare produsului in lista de produse selectate se face prin selectarea acestuia din lista de produse si apasarea butonului Adaugare produs sau prin apasarea tastei Enter. Cu ajutorul sagetilor Sus - Jos se poate parcurge lista cu produse.

 

Daca se doreste introducerea unei cantitati mai mari de unu dintr-un anumit produs, aceasta se poate face fie prin apasarea de mai multe ori a tastei Enter, dupa ce produsul a fost selectat, fie prin selectarea cantitatii dorite, cu ajutorul tastaturii numerice pentru selectare cantitate, dupa care se apasa butonul Adaugare produs.

 

Adaugarea produselor in lista de produse selectate nu inseamna ca bonul de comanda se va trimite imediat catre sectii. Dupa adaugarea unuia sau mai multor produse in lista de produse selectate, utilizatorul mai poate inca opera modificari asupra acestei liste. Stergerea unui produs din lista de produse selectate se face prin efectuarea unui dublu-click pe denumirea produsului in cadrul listei cu produse selectate.

 

In cazul lucrului cu mai multi clienti platitori pe o masa (vezi Configurare sistem), la deschiderea ferestrei de adaugare produse, este selectat implicit clientul numarul unu. Pentru adaugarea unei comenzi pe lista celorlalti clienti platitori, se apasa butoanele de deplasare din dreptul listei de clienti, se selecteaza numarul clientului dorit, dupa care se reia operatia de adaugarea a produselor in lista de produse selectate.

 

Parasirea ferestrei de adaugare produse se face prin apasarea butonului de inchidere fereastra "X" sau apasarea tastei ESC, daca lista cu produse selectate nu este goala atunci se emit bonuri de comanda pe imprimantele asociate sectiilor pe care exista comenzi.