Operare

 

In cadrul ferestrei principale de lucru sunt afisate locatiile definite de catre utilizator. In cazul in care sunt definite doua sau mai multe locatii, selectarea unei mese din alta locatie decat cea curenta se face prin apasarea pe numele locatiei (in partea superioara a ecranului) si, dupa afisarea noii locatii, selectarea mesei dorite.

 

 

O masa se poate afla in una din urmatoarele stari:

 

Masa libera

 

Se poate ocupa de catre oricare operator din sistem.

Masa 1

 

Masa ocupata

 

Poate fi deschisa numai de operatorul care a deschis-o sau de administratorii din sistem.

 

 

Masa 3

Masa platita, dar neeliberata

 

Masa la care s-a emis nota de plata dar nu s-au incasat banii (numele mesei este colorat in albastru). Poate fi deschisa numai de operatorul care a deschis-o sau de administratorii din sistem.

 

Masa 7Deschiderea unei mese se face prin selectarea acesteia in cadrul ferestrei de lucru. Dupa selectarea unei mese, utilizatorului i solicita autentificarea. Autentificarea se poate face atat cu ajutorul unei parole stabilita anterior de catre utilizator cat si cu ajutorul unui card magnetic configurat la in momentul crearii utilizatorului.

  

Logarea utilizatorului se face prin selectia utilizatorului din lista de utilizatori si introducerea parolei. Parola este numerica si se poate introduce numai prin apasarea butoanelor. La deschiderea unei mese noi, libera, in cazul in care se foloseste modul de lucru cu mai multi clienti platitori pentru o masa (vezi Configurare sistem), dupa autentificare, utilizatorului i se solicita selectarea unui numar de clienti platitori pentru respectiva masa. In cazul in care acest mod nu este setat, acesta fereastra numai apare).

 

 

Dupa ce utilizatorul a fost autentificat, este afisata fereastra de operare pentru masa selectata. In cadrul acestei ferestre se gasesc atat butoanele de operare cat si lista cu produsele deja existente pe masa respectiva.

 Operatii pe care le poate executa un operator sunt: